Tätäkö on ainutkertainen?

3. tammikuuta 2017

Kirje nuoremmalle itselleni

Rakas Pieni A,

Elämä ei ole kaunis, ruusuinen eikä armollinen. Olisikin. Maailmaa ei sovi kuitenkaan pelätä. Täällä selviää tietyillä taidolla ajoittain jopa ihan hyvin. Sinulla on sisälläsi hurjasti voimaa, jonka avulla selviät kaikesta siitä, mitä kohtaat elämässäsi. 

YOU HAVE FAILED ONLY WHEN YOU HAVE GIVEN UP –
keep on trying

Muista, ettet koskaan luovuta. Vaikka et osaa, vaikka et jaksa, vaikka et halua. Älä luovuta vaan jatka eteenpäin. Aina ei osaa, aina ei jaksa, aina ei halua. Sinun ei tarvitse olla voittaja, sillä häviäjät eivät ole luovuttaneet vaan kamppailleet viimeiseen asti. Ota askel askeleen jälkeen, pidä taukoa, pyydä tukea, taistele, hengitä, mokaile, mutta älä luovuta. Se riittää. Silloin olet selviytyjä.

YOU YOURSELF AS MUCH AS ANYBODY IN THE ENTIRE UNIVERSE YOUR LOVE AND AFFECTION – 
love yourself

Rakasta itseäsi ja arvosta itseäsi. Nauti siitä, että sinä olet juuri sinä ja muista, että sinä ansaitset asioita. Ansaitset olla onnellinen mutta yhtälailla saat olla surullinen taikka ahdistunut. Pysähdy, katso itseäsi peilistä ja rakasta sitä ihmistä, jonka peilistä näet. Se olet sinä. Ihminen, jonka kanssa vietät elämästäsi joka ainoan päivän. Ihminen, joka on juuri sellaisenaan tarpeeksi hyvä. Täydellinen. Sinä riität. 

EVERY DAY MAY NOT BE GOOD, BUT THERE IS SOMETHING GOOD IN EVERY DAY – 
enjoy the little things

Vaikka myrskypilvet valtaavat taivaan, emme silti elä pimeydessä. Valoa on jokaisessa päivässä samaten kuin kaikissa päivissä on jokin asia, joka on hymyilemisen arvoinen.  Sinun on vain osattava nähdä valo päivissä, silloin kun pilvet peittävät taivaan. Hymyillä ei tarvitse koko ajan, riittää jos päivästä löytyy yksi hymyilemisen arvoinen asia. Silloin et ole elänyt turhaan. Uskalla nähdä kuitenkin taivaan pilvet. Uskalla nähdä, jos elämä ei tunnu elämiseltä. Uskalla pyytää apua.

IT'S BETTER TO HAVE A LIFE OF "OH WELLS" THAN A LIFE OF "WHAT IFS" –
live

Rakasta siinä hetkessä – täysillä. Sano ne sanat, jotka yleensä jäävät sanomatta. Et voi tietää, mitä seuraava hetki tuo tuollessaan. Elä hetkessä. Uskalla elää. Uskalla rakastaa. Uskalla pettyä. Vielä pettymyksenkin jälkeen uskalla rakasta. Se antaa sinulle paljon enemmän, mitä ottaa.

EVERYONE YOU MEET IS FIGHTING A BATTLE YOU KNOW NOTHING ABOUT. BE KIND. ALWAYS– 
love people around you

Älä sulje silmiäsi. Nosta katse maasta. Uskalla katsoa mitä ympärilläsi tapahtuu. Näe kaikki se hyvä äläkä ummista silmiäsi siltä pahalta. Sinä voit olla paras asia toisen päivässä. Voit olla ihminen ihmiselle, jos vain päätät niin. Avaa silmäsi, avaa suusi ja ennen kaikkea, avaa sydämesi. Ole rohkea. 

YOU WERE BORN TO BE REAL, NOT TO BE PERFECT– 
be human

Sinä olet arvokas. Sinä olet rakastettu. Sinä olet tärkeä. Jokainen sekunti. Älä kyseenalaista omaa arvoasi, sillä sinä juuri tuollaisena kuin olet, olet täydellinen.  Kukaan ei koskaan pysty korvaamaan sinua. 

Sinusta kasvaa  ajan kanssa varteenotettava nuori nainen ja lopulta myös vastuullinen ja menestyvä aikuinen. Älä ota stressiä tulevasta, sillä asioilla on tapana järjestyä. Ota  vain askelia eri suuntiin. Kaikki suunnat ovat oikeita. Tavoittele unelmiasi ja usko niihin. Kukaan muu ei voi taata sinulle onnea kuin sinä itse. Loppu peleissä elämäsi on kiinni tekemistäsi päätöksistäsi. Jokainen huonokin päätös ja raskas jakso elämässä tekee sinusta juuri tuollaisen ainutlaatuisen ihmisen. Rakasta itseäsi, sillä olet sen arvoinen! 
Rakkaudella Iso A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti